Receptura pro výrobu piva IPA 12°

Receptury pro 10-litrový,
20-litrový a 50-litrový Braumeister

Receptura pro 10-litrový Braumeister

Ingredience

12 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
2,2 kg sladu Pale Ale
0,3 kg karamelového sladu
25 g chmele Centennial (12,3 % alfa)
50 g chmele Cascade (16,8 % alfa)
½ balení kvasnic Safale US-05

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
63 ° C> Začátek rmutování
63 ° C> 70 min
73 ° C> 5 min
78 ° C> 5 min
Chmelovar > 80 min

Chmelení

12 g chmele Centennial > 70 minut před koncem chmelovaru
13 g chmele Centennial > 55 minut před koncem chmelovaru
20 g chmele Cascade > 40 minut před koncem chmelovaru
15 g + 15 g chmele Cascade > těsně před koncem chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

12° pro 11 litrů mladiny

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 22 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C

Receptura pro 20-litrový Braumeister

Ingredience

23 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
4,0 kg sladu Pale Ale
0,5 kg karamelového sladu
50 g chmele Centennial (12,3 % alfa)
100 g chmele Cascade (16,8 % alfa)
1 balení kvasnic Safale US-05

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
63 ° C> Začátek rmutování
63 ° C> 70 min
73 ° C> 5 min
78 ° C> 5 min
Chmelovar > 80 min

Chmelení

25 g chmele Centennial > 70 minut před koncem chmelovaru
25 g chmele Centennial > 55 minut před koncem chmelovaru
40 g chmele Cascade > 40 minut před koncem chmelovaru
30 g + 30 g chmele Cascade > těsně před koncem chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

12° pro 21 litrů mladiny

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 22 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C

Receptura pro 50-litrový Braumeister

Ingredience

55 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
10 kg sladu Pale Ale
1,0 kg karamelového sladu
124 g chmele Centennial (12,3 % alfa)
250 g chmele Cascade (16,8 % alfa)
½ balení kvasnic Safale US-05

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
63 ° C> Začátek rmutování
63 ° C> 70 min
73 ° C> 5 min
78 ° C> 5 min
Chmelovar > 80 min

Chmelení

62 g chmele Centennial > 70 minut před koncem chmelovaru
62 g chmele Centennial > 55 minut před koncem chmelovaru
100 g chmele Cascade > 40 minut před koncem chmelovaru
75 g + 75 g chmele Cascade > těsně před koncem chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

12° pro 11 litrů mladiny

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 52 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C

Receptury pro 200-litrový, 500-litrový
a 1000-litrový Braumeister

Receptura pro 200-litrový Braumeister

Ingredience

230 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
36 kg sladu Pale Ale
4,0 kg karamelového sladu
500 g chmele Centennial (12,3 % alfa)
1000 g chmele Cascade (16,8 % alfa)
2 balení kvasnic Safale US-05

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
63 ° C> Začátek rmutování
63 ° C> 70 min
73 ° C> 5 min
78 ° C> 5 min
Chmelovar > 80 min

Chmelení

250 g chmele Centennial > 70 minut před koncem chmelovaru
250 g chmele Centennial > 55 minut před koncem chmelovaru
400 g chmele Cascade > 40 minut před koncem chmelovaru
300 g + 300 g chmele Cascade > těsně před koncem chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

12° pro 210 litrů mladiny

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 52 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C

Receptura pro 500-litrový Braumeister

Ingredience

550 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
90 kg sladu Pale Ale
10 kg karamelového sladu
1250 g chmele Centennial (12,3 % alfa)
2500 g chmele Cascade (16,8 % alfa)
3 balení kvasnic Safale US-05

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
63 ° C> Začátek rmutování
63 ° C> 70 min
73 ° C> 5 min
78 ° C> 5 min
Chmelovar > 80 min

Chmelení

625 g chmele Centennial > 70 minut před koncem chmelovaru
625 g chmele Centennial > 55 minut před koncem chmelovaru
1000 g chmele Cascade > 40 minut před koncem chmelovaru
750 g + 750 g chmele Cascade > těsně před koncem chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

12° pro 520 litrů mladiny

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 52 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C

Receptura pro 1000-litrový Braumeister

Ingredience

1100 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
180 kg sladu Pale Ale
20 kg karamelového sladu
2500 g chmele Centennial (12,3 % alfa)
5000 g chmele Cascade (16,8 % alfa)
5 balení kvasnic Safale US-05

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
63 ° C> Začátek rmutování
63 ° C> 70 min
73 ° C> 5 min
78 ° C> 5 min
Chmelovar > 80 min

Chmelení

1250 g chmele Centennial > 70 minut před koncem chmelovaru
1250 g chmele Centennial > 55 minut před koncem chmelovaru
2000 g chmele Cascade > 40 minut před koncem chmelovaru
1500 g + 1500 g chmele Cascade > těsně před koncem chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

12° pro 1040 litrů mladiny

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 52 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C

Další recepty

Mnoho dalších receptů od ostatních pivovarníků naleznete v naší aplikaci MySpeidel.