Receptura pro výrobu piva Wheat beer 12°
(Pšeničné světlé pivo 12°)
Receptury pro 10-litrový,
20-litrový a 50-litrový Braumeister
Receptura pro 10-litrový Braumeister
Ingredience
12 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
1,2 kg pšeničného sladu
1,2 kg plzeňského sladu 50/50
10 g chmele Tettnang (4,2 % alfa)
½ balení kvasnic Safbrew WB06
Varný postup
MASH PROGRAM (Rmutování)
50 ° C> Začátek rmutování
52 ° C> 0 min
63 ° C> 15 min
73 ° C> 35 min
78 ° C> 15 min
Chmelovar > 80 min
Chmelení
10 g chmele Tettnang > 70 minut před koncem chmelovaru
Stupňovitost piva (EPM)
12° pro 11 litrů mladiny
Hlavní kvašení
Teplota kvašení cca 22 ° C
Dozrávání piva – ležení
2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C
Receptura pro 20-litrový Braumeister
Ingredience
23 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
2,3 kg pšeničného sladu
2,2 kg plzeňského sladu 50/50
20 g chmele Tettnang (4,2 % alfa)
1 balení kvasnic Safbrew WB06
Varný postup
MASH PROGRAM (Rmutování)
50 ° C> Začátek rmutování
52 ° C> 0 min
63 ° C> 15 min
73 ° C> 35 min
78 ° C> 15 min
Chmelovar > 80 min
Chmelení
20 g chmele Tettnang > 70 minut před koncem chmelovaru
Stupňovitost piva (EPM)
12° pro 21 litrů mladiny
Hlavní kvašení
Teplota kvašení cca 22 ° C
Dozrávání piva – ležení
2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C
Receptura pro 50-litrový Braumeister
Ingredience
55 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
5,5 kg pšeničného sladu
5,5 kg plzeňského sladu 50/50
50 g chmele Tettnang (4,2 % alfa)
1 balení kvasnic Safbrew WB06
Varný postup
MASH PROGRAM (Rmutování)
50 ° C> Začátek rmutování
52 ° C> 0 min
63 ° C> 15 min
73 ° C> 35 min
78 ° C> 15 min
Chmelovar > 80 min
Chmelení
50 g chmele Tettnang > 70 minut před koncem chmelovaru
Stupňovitost piva (EPM)
12° pro 52 litrů mladiny
Hlavní kvašení
Teplota kvašení cca 22 ° C
Dozrávání piva – ležení
2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C
Receptury pro 200-litrový, 500-litrový
a 1000-litrový Braumeister
Receptura pro 200-litrový Braumeister
Ingredience
230 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
20 kg pšeničného sladu
20 kg plzeňského sladu 50/50
180 g chmele Tettnang (4,2 % alfa)
2 balení kvasnic Safbrew WB06
Varný postup
MASH PROGRAM (Rmutování)
50 ° C> Začátek rmutování
52 ° C> 0 min
63 ° C> 15 min
73 ° C> 35 min
78 ° C> 15 min
Chmelovar > 80 min
Chmelení
180 g chmele Tettnang > 70 minut před koncem chmelovaru
Stupňovitost piva (EPM)
12° pro 210 litrů mladiny
Hlavní kvašení
Teplota kvašení cca 22 ° C
Dozrávání piva – ležení
2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C
Receptura pro 500-litrový Braumeister
Ingredience
550 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
50 kg pšeničného sladu
50 kg plzeňského sladu 50/50
500 g chmele Tettnang (4,2 % alfa)
3 balení kvasnic Safbrew WB06
Varný postup
MASH PROGRAM (Rmutování)
50 ° C> Začátek rmutování
52 ° C> 0 min
63 ° C> 15 min
73 ° C> 35 min
78 ° C> 15 min
Chmelovar > 80 min
Chmelení
500 g chmele Tettnang > 70 minut před koncem chmelovaru
Stupňovitost piva (EPM)
12° pro 52 litrů mladiny
Hlavní kvašení
Teplota kvašení cca 22 ° C
Dozrávání piva – ležení
2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C
Receptura pro 1000-litrový Braumeister
Ingredience
1100 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
100 kg pšeničného sladu
100 kg plzeňského sladu 50/50
1000 g chmele Tettnang (4,2 % alfa)
5 balení kvasnic Safbrew WB06
Varný postup
MASH PROGRAM (Rmutování)
50 ° C> Začátek rmutování
52 ° C> 0 min
63 ° C> 15 min
73 ° C> 35 min
78 ° C> 15 min
Chmelovar > 80 min
Chmelení
1000 g chmele Tettnang > 70 minut před koncem chmelovaru
Stupňovitost piva (EPM)
12° pro 1040 litrů mladiny
Hlavní kvašení
Teplota kvašení cca 22 ° C
Dozrávání piva – ležení
2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C
Další recepty
Mnoho dalších receptů od ostatních pivovarníků naleznete v naší aplikaci MySpeidel.