Receptura pro výrobu piva Wheat beer 12°

(Pšeničné světlé pivo 12°)

Receptury pro 10-litrový,
20-litrový a 50-litrový Braumeister

Receptura pro 10-litrový Braumeister

Ingredience

12 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
1,2 kg pšeničného sladu
1,2 kg plzeňského sladu 50/50
10 g chmele Tettnang (4,2 % alfa)
½ balení kvasnic Safbrew WB06

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
50 ° C> Začátek rmutování
52 ° C> 0 min
63 ° C> 15 min
73 ° C> 35 min
78 ° C> 15 min
Chmelovar > 80 min

Chmelení

10 g chmele Tettnang > 70 minut před koncem chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

12° pro 11 litrů mladiny

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 22 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C

Receptura pro 20-litrový Braumeister

Ingredience

23 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
2,3 kg pšeničného sladu
2,2 kg plzeňského sladu 50/50
20 g chmele Tettnang (4,2 % alfa)
1 balení kvasnic Safbrew WB06

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
50 ° C> Začátek rmutování
52 ° C> 0 min
63 ° C> 15 min
73 ° C> 35 min
78 ° C> 15 min
Chmelovar > 80 min

Chmelení

20 g chmele Tettnang > 70 minut před koncem chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

12° pro 21 litrů mladiny

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 22 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C

Receptura pro 50-litrový Braumeister

Ingredience

55 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
5,5 kg pšeničného sladu
5,5 kg plzeňského sladu 50/50
50 g chmele Tettnang (4,2 % alfa)
1 balení kvasnic Safbrew WB06

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
50 ° C> Začátek rmutování
52 ° C> 0 min
63 ° C> 15 min
73 ° C> 35 min
78 ° C> 15 min
Chmelovar > 80 min

Chmelení

50 g chmele Tettnang > 70 minut před koncem chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

12° pro 52 litrů mladiny

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 22 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C

Receptury pro 200-litrový, 500-litrový
a 1000-litrový Braumeister

Receptura pro 200-litrový Braumeister

Ingredience

230 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
20 kg pšeničného sladu
20 kg plzeňského sladu 50/50
180 g chmele Tettnang (4,2 % alfa)
2 balení kvasnic Safbrew WB06

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
50 ° C> Začátek rmutování
52 ° C> 0 min
63 ° C> 15 min
73 ° C> 35 min
78 ° C> 15 min
Chmelovar > 80 min

Chmelení

180 g chmele Tettnang > 70 minut před koncem chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

12° pro 210 litrů mladiny

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 22 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C

Receptura pro 500-litrový Braumeister

Ingredience

550 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
50 kg pšeničného sladu
50 kg plzeňského sladu 50/50
500 g chmele Tettnang (4,2 % alfa)
3 balení kvasnic Safbrew WB06

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
50 ° C> Začátek rmutování
52 ° C> 0 min
63 ° C> 15 min
73 ° C> 35 min
78 ° C> 15 min
Chmelovar > 80 min

Chmelení

500 g chmele Tettnang > 70 minut před koncem chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

12° pro 52 litrů mladiny

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 22 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C

Receptura pro 1000-litrový Braumeister

Ingredience

1100 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
100 kg pšeničného sladu
100 kg plzeňského sladu 50/50
1000 g chmele Tettnang (4,2 % alfa)
5 balení kvasnic Safbrew WB06

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
50 ° C> Začátek rmutování
52 ° C> 0 min
63 ° C> 15 min
73 ° C> 35 min
78 ° C> 15 min
Chmelovar > 80 min

Chmelení

1000 g chmele Tettnang > 70 minut před koncem chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

12° pro 1040 litrů mladiny

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 22 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C

Další recepty

Mnoho dalších receptů od ostatních pivovarníků naleznete v naší aplikaci MySpeidel.