Receptura pro výrobu piva Festival beer 12°

Receptury pro 10-litrový,
20-litrový a 50-litrový Braumeister

Receptura pro 10-litrový Braumeister

Ingredience

12 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
1,0 kg plzeňského sladu
1,2 kg mnichovského sladu
0,3 kg karamelového sladu
20 g chmele Tettnang (4,2 % alfa)
½ balení kvasnic Saflager S-23

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
62 ° C> Začátek rmutování
63 ° C> 25 min
73 ° C> 40 min
78 ° C> 10 min
Chmelovar > 80 min

Chmelení

15 g chmele Tettnang > 70 minut před koncem chmelovaru
5 g chmele Tettnang > 10 minut před koncem chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

12° pro 11 litrů mladiny

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 12 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 3-4 týdny v chladničce při 5 ° C

Receptura pro 20-litrový Braumeister

Ingredience

23 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
2,0 kg plzeňského sladu
2,5 kg mnichovského sladu
0,5 kg karamelového sladu
40 g chmele Tettnang (4,2 % alfa)
1 balení kvasnic Saflager S-23

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
62 ° C> Začátek rmutování
63 ° C> 25 min
73 ° C> 40 min
78 ° C> 10 min
Chmelovar > 80 min

Chmelení

30 g chmele Tettnang > 70 minut před koncem chmelovaru
10 g chmele Tettnang > 10 minut před koncem chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

12° pro 21 litrů mladiny

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 12 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 3-4 týdny v chladničce při 5 ° C

Receptura pro 50-litrový Braumeister

Ingredience

55 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
5,5 kg plzeňského sladu
5,5 kg mnichovského sladu
1,0 kg karamelového sladu
100 g chmele Tettnang (4,2 % alfa)
1 balení kvasnic Saflager S-23

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
62 ° C> Začátek rmutování
63 ° C> 25 min
73 ° C> 40 min
78 ° C> 10 min
Chmelovar > 80 min

Chmelení

75 g chmele Tettnang > 70 minut před koncem chmelovaru
25 g chmele Tettnang > 10 minut před koncem chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

12° pro 52 litrů mladiny

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 12 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 3-4 týdny v chladničce při 5 ° C

Receptury pro 200-litrový, 500-litrový
a 1000-litrový Braumeister

Receptura pro 200-litrový Braumeister

Ingredience

230 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
18 kg plzeňského sladu
20 kg mnichovského sladu
3,0 kg karamelového sladu
400 g chmele Tettnang (4,2 % alfa)
2 balení kvasnic Saflager S-23

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
62 ° C> Začátek rmutování
63 ° C> 25 min
73 ° C> 40 min
78 ° C> 10 min
Chmelovar > 80 min

Chmelení

300 g chmele Tettnang > 70 minut před koncem chmelovaru
100 g chmele Tettnang > 10 minut před koncem chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

12° pro 210 litrů mladiny

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 12 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 3-4 týdny v chladničce při 5 ° C

Receptura pro 500-litrový Braumeister

Ingredience

550 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
45 kg plzeňského sladu
50 kg mnichovského sladu
10 kg karamelového sladu
1000 g chmele Tettnang (4,2 % alfa)
3 balení kvasnic Saflager S-23

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
62 ° C> Začátek rmutování
63 ° C> 25 min
73 ° C> 40 min
78 ° C> 10 min
Chmelovar > 80 min

Chmelení

750 g chmele Tettnang > 70 minut před koncem chmelovaru
250 g chmele Tettnang > 10 minut před koncem chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

12° pro 520 litrů mladiny

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 12 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 3-4 týdny v chladničce při 5 ° C

Receptura pro 1000-litrový Braumeister

Ingredience

1100 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
90 kg plzeňského sladu
100 kg mnichovského sladu
20 kg karamelového sladu
2000 g chmele Tettnang (4,2 % alfa)
5 balení kvasnic Saflager S-23

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
62 ° C> Začátek rmutování
63 ° C> 25 min
73 ° C> 40 min
78 ° C> 10 min
Chmelovar > 80 min

Chmelení

1500 g chmele Tettnang > 70 minut před koncem chmelovaru
500 g chmele Tettnang > 10 minut před koncem chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

12° pro 1040 litrů mladiny

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 12 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 3-4 týdny v chladničce při 5 ° C

Další recepty

Mnoho dalších receptů od ostatních pivovarníků naleznete v naší aplikaci MySpeidel.