Receptura pro výrobu piva Smoked beer 12°
Receptury pro 10-litrový,
20-litrový a 50-litrový Braumeister
Receptura pro 10-litrový Braumeister
Ingredience
12 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
1,4 kg mnichovského sladu
0,7 kg nakuřovaného sladu
0,3 kg karamelového sladu
13 g chmele Hallertauer (4,2 % alfa)
½ balení kvasnic Saflager WB 34/70
Varný postup
MASH PROGRAM (Rmutování)
60 ° C> Začátek rmutování
63 ° C> 20 min
73 ° C> 30 min
78 ° C> 5 min
Chmelovar > 80 min
Chmelení
10 g chmele Hallertauer > 70 minut před koncem chmelovaru
3 g chmele Hallertauer > 10 minut před koncem chmelovaru
Stupňovitost piva (EPM)
12° pro 11 litrů mladiny
Hlavní kvašení
Teplota kvašení cca 12 ° C
Dozrávání piva – ležení
2-3 dny při pokojové teplotě a následně 3-4 týdny v chladničce při 5 ° C
Receptura pro 20-litrový Braumeister
Ingredience
23 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
2,7 kg mnichovského sladu
1,35 kg nakuřovaného sladu
0,45 kg karamelového sladu
25 g chmele Hallertauer (4,2 % alfa)
1 balení kvasnic Saflager WB 34/70
Varný postup
MASH PROGRAM (Rmutování)
60 ° C> Začátek rmutování
63 ° C> 20 min
73 ° C> 30 min
78 ° C> 5 min
Chmelovar > 80 min
Chmelení
20 g chmele Hallertauer > 70 minut před koncem chmelovaru
5 g chmele Hallertauer > 10 minut před koncem chmelovaru
Stupňovitost piva (EPM)
12° pro 21 litrů mladiny
Hlavní kvašení
Teplota kvašení cca 12 ° C
Dozrávání piva – ležení
2-3 dny při pokojové teplotě a následně 3-4 týdny v chladničce při 5 ° C
Receptura pro 50-litrový Braumeister
Ingredience
55 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
6,5 kg mnichovského sladu
3,3 kg nakuřovaného sladu
1,2 kg karamelového sladu
63 g chmele Hallertauer (4,2 % alfa)
1 balení kvasnic Saflager WB 34/70
Varný postup
MASH PROGRAM (Rmutování)
60 ° C> Začátek rmutování
63 ° C> 20 min
73 ° C> 30 min
78 ° C> 5 min
Chmelovar > 80 min
Chmelení
50 g chmele Hallertauer > 70 minut před koncem chmelovaru
13 g chmele Hallertauer > 10 minut před koncem chmelovaru
Stupňovitost piva (EPM)
12° pro 51 litrů mladiny
Hlavní kvašení
Teplota kvašení cca 12 ° C
Dozrávání piva – ležení
2-3 dny při pokojové teplotě a následně 3-4 týdny v chladničce při 5 ° C
Receptury pro 200-litrový, 500-litrový
a 1000-litrový Braumeister
Receptura pro 200-litrový Braumeister
Ingredience
230 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
25 kg mnichovského sladu
11 kg nakuřovaného sladu
4,0 kg karamelového sladu
250 g chmele Hallertauer (4,2 % alfa)
2 balení kvasnic Saflager WB 34/70
Varný postup
MASH PROGRAM (Rmutování)
60 ° C> Začátek rmutování
63 ° C> 20 min
73 ° C> 30 min
78 ° C> 5 min
Chmelovar > 80 min
Chmelení
200 g chmele Hallertauer > 70 minut před koncem chmelovaru
50 g chmele Hallertauer > 10 minut před koncem chmelovaru
Stupňovitost piva (EPM)
12° pro 210 litrů mladiny
Hlavní kvašení
Teplota kvašení cca 12 ° C
Dozrávání piva – ležení
2-3 dny při pokojové teplotě a následně 3-4 týdny v chladničce při 5 ° C
Receptura pro 500-litrový Braumeister
Ingredience
550 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
60 kg mnichovského sladu
30 kg nakuřovaného sladu
10 kg karamelového sladu
630 g chmele Hallertauer (4,2 % alfa)
3 balení kvasnic Saflager WB 34/70
Varný postup
MASH PROGRAM (Rmutování)
60 ° C> Začátek rmutování
63 ° C> 20 min
73 ° C> 30 min
78 ° C> 5 min
Chmelovar > 80 min
Chmelení
500 g chmele Hallertauer > 70 minut před koncem chmelovaru
130 g chmele Hallertauer > 10 minut před koncem chmelovaru
Stupňovitost piva (EPM)
12° pro 520 litrů mladiny
Hlavní kvašení
Teplota kvašení cca 12 ° C
Dozrávání piva – ležení
2-3 dny při pokojové teplotě a následně 3-4 týdny v chladničce při 5 ° C
Receptura pro 1000-litrový Braumeister
Ingredience
1100 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
120 kg mnichovského sladu
60 kg nakuřovaného sladu
20 kg karamelového sladu
1260 g chmele Hallertauer (4,2 % alfa)
5 balení kvasnic Saflager WB 34/70
Varný postup
MASH PROGRAM (Rmutování)
60 ° C> Začátek rmutování
63 ° C> 20 min
73 ° C> 30 min
78 ° C> 5 min
Chmelovar > 80 min
Chmelení
1000 g chmele Hallertauer > 70 minut před koncem chmelovaru
260 g chmele Hallertauer > 10 minut před koncem chmelovaru
Stupňovitost piva (EPM)
12° pro 1040 litrů mladiny
Hlavní kvašení
Teplota kvašení cca 12 ° C
Dozrávání piva – ležení
2-3 dny při pokojové teplotě a následně 3-4 týdny v chladničce při 5 ° C
Další recepty
Mnoho dalších receptů od ostatních pivovarníků naleznete v naší aplikaci MySpeidel.