Receptura pro výrobu piva Smoked beer 12°

Receptury pro 10-litrový,
20-litrový a 50-litrový Braumeister

Receptura pro 10-litrový Braumeister

Ingredience

12 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
1,4 kg mnichovského sladu
0,7 kg nakuřovaného sladu
0,3 kg karamelového sladu
13 g chmele Hallertauer (4,2 % alfa)
½ balení kvasnic Saflager WB 34/70

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
60 ° C> Začátek rmutování
63 ° C> 20 min
73 ° C> 30 min
78 ° C> 5 min
Chmelovar > 80 min

Chmelení

10 g chmele Hallertauer > 70 minut před koncem chmelovaru
3 g chmele Hallertauer > 10 minut před koncem chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

12° pro 11 litrů mladiny

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 12 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 3-4 týdny v chladničce při 5 ° C

Receptura pro 20-litrový Braumeister

Ingredience

23 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
2,7 kg mnichovského sladu
1,35 kg nakuřovaného sladu
0,45 kg karamelového sladu
25 g chmele Hallertauer (4,2 % alfa)
1 balení kvasnic Saflager WB 34/70

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
60 ° C> Začátek rmutování
63 ° C> 20 min
73 ° C> 30 min
78 ° C> 5 min
Chmelovar > 80 min

Chmelení

20 g chmele Hallertauer > 70 minut před koncem chmelovaru
5 g chmele Hallertauer > 10 minut před koncem chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

12° pro 21 litrů mladiny

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 12 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 3-4 týdny v chladničce při 5 ° C

Receptura pro 50-litrový Braumeister

Ingredience

55 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
6,5 kg mnichovského sladu
3,3 kg nakuřovaného sladu
1,2 kg karamelového sladu
63 g chmele Hallertauer (4,2 % alfa)
1 balení kvasnic Saflager WB 34/70

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
60 ° C> Začátek rmutování
63 ° C> 20 min
73 ° C> 30 min
78 ° C> 5 min
Chmelovar > 80 min

Chmelení

50 g chmele Hallertauer > 70 minut před koncem chmelovaru
13 g chmele Hallertauer > 10 minut před koncem chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

12° pro 51 litrů mladiny

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 12 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 3-4 týdny v chladničce při 5 ° C

Receptury pro 200-litrový, 500-litrový
a 1000-litrový Braumeister

Receptura pro 200-litrový Braumeister

Ingredience

230 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
25 kg mnichovského sladu
11 kg nakuřovaného sladu
4,0 kg karamelového sladu
250 g chmele Hallertauer (4,2 % alfa)
2 balení kvasnic Saflager WB 34/70

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
60 ° C> Začátek rmutování
63 ° C> 20 min
73 ° C> 30 min
78 ° C> 5 min
Chmelovar > 80 min

Chmelení

200 g chmele Hallertauer > 70 minut před koncem chmelovaru
50 g chmele Hallertauer > 10 minut před koncem chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

12° pro 210 litrů mladiny

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 12 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 3-4 týdny v chladničce při 5 ° C

Receptura pro 500-litrový Braumeister

Ingredience

550 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
60 kg mnichovského sladu
30 kg nakuřovaného sladu
10 kg karamelového sladu
630 g chmele Hallertauer (4,2 % alfa)
3 balení kvasnic Saflager WB 34/70

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
60 ° C> Začátek rmutování
63 ° C> 20 min
73 ° C> 30 min
78 ° C> 5 min
Chmelovar > 80 min

Chmelení

500 g chmele Hallertauer > 70 minut před koncem chmelovaru
130 g chmele Hallertauer > 10 minut před koncem chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

12° pro 520 litrů mladiny

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 12 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 3-4 týdny v chladničce při 5 ° C

Receptura pro 1000-litrový Braumeister

Ingredience

1100 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
120 kg mnichovského sladu
60 kg nakuřovaného sladu
20 kg karamelového sladu
1260 g chmele Hallertauer (4,2 % alfa)
5 balení kvasnic Saflager WB 34/70

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
60 ° C> Začátek rmutování
63 ° C> 20 min
73 ° C> 30 min
78 ° C> 5 min
Chmelovar > 80 min

Chmelení

1000 g chmele Hallertauer > 70 minut před koncem chmelovaru
260 g chmele Hallertauer > 10 minut před koncem chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

12° pro 1040 litrů mladiny

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 12 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 3-4 týdny v chladničce při 5 ° C

Další recepty

Mnoho dalších receptů od ostatních pivovarníků naleznete v naší aplikaci MySpeidel.