Receptura pro výrobu piva Ale Bavaria Mandarina 11°

Receptury pro 10-litrový,
20-litrový a 50-litrový Braumeister

Receptura pro 10-litrový Braumeister

Ingredience

11 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
2,2 kg vídeňského sladu
0,1 kg karamelového sladu
0,1 kg pšeničného sladu
6 g chmele Perle (9,8% alfa)
5 g chmele Bavaria Mandarina (10%)
½ balení kvasnic Safale US-05

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
38 ° C> Začátek rmutování
52 ° C> 0 min
62 ° C> 40 min
72 ° C> 25 min
78 ° C> 10 min
Chmelovar > 75 min

Chmelení

6 g Perle > 65 minut před koncem chmelovaru
3 g Bavaria Mandarina > 40 minut před koncem chmelovaru
2 g Bavaria Mandarina > Na konci chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

11° pro 11 litrů mladiny

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 22 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C

Receptura pro 20-litrový Braumeister

Ingredience

23 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
4,0 kg vídeňského sladu
0,3 kg karamelového sladu
0,2 kg pšeničného sladu
12 g chmele Perle (9,8% alfa)
10 g chmele Bavaria Mandarina (10%)
1 balení kvasnic Safale US-05

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
38 ° C> Začátek rmutování
52 ° C> 0 min
62 ° C> 40 min
72 ° C> 25 min
78 ° C> 10 min
Chmelovar > 75 min

Chmelení

12 g Perle > 65 minut před koncem chmelovaru
5 g Bavaria Mandarina > 40 minut před koncem chmelovaru
5 g Bavaria Mandarina > Na konci chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

11° pro 21 litrů mladiny

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 22 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C

Receptura pro 50-litrový Braumeister

Ingredience

55 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
9,0 kg vídeňského sladu
1,2 kg karamelového sladu
0,8 kg pšeničného sladu
25 g chmele Perle (9,8% alfa)
30 g chmele Bavaria Mandarina (10%)
1 balení kvasnic Safale US-05

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
38 ° C> Začátek rmutování
52 ° C> 0 min
62 ° C> 40 min
72 ° C> 25 min
78 ° C> 10 min
Chmelovar > 75 min

Chmelení

25 g Perle > 65 minut před koncem chmelovaru
15 g Bavaria Mandarina > 40 minut před koncem chmelovaru
15 g Bavaria Mandarina > Na konci chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

11° pro 52 litrů mladiny

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 22 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C

Receptury pro 200-litrový, 500-litrový
a 1000-litrový Braumeister

Receptura pro 200-litrový Braumeister

Ingredience

230 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
35 kg vídeňského sladu
3,0 kg karamelového sladu
2,0 kg pšeničného sladu
120 g chmele Perle (9,8% alfa)
100 g chmele Bavaria Mandarina (10%)
2 balení kvasnic Safale US-05

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
38 ° C> Začátek rmutování
52 ° C> 0 min
62 ° C> 40 min
72 ° C> 25 min
78 ° C> 10 min
Chmelovar > 75 min

Chmelení

120 g Perle > 65 minut před koncem chmelovaru
55 g Bavaria Mandarina > 40 minut před koncem chmelovaru
55 g Bavaria Mandarina > Na konci chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

11° pro 210 litrů mladiny

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 22 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C

Receptura pro 500-litrový Braumeister

Ingredience

550 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
92 kg vídeňského sladu
8,0 kg karamelového sladu
5,0 kg pšeničného sladu
250 g chmele Perle (9,8% alfa)
300 g chmele Bavaria Mandarina (10%)
3 balení kvasnic Safale US-05

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
38 ° C> Začátek rmutování
52 ° C> 0 min
62 ° C> 40 min
72 ° C> 25 min
78 ° C> 10 min
Chmelovar > 75 min

Chmelení

250 g Perle > 65 minut před koncem chmelovaru
150 g Bavaria Mandarina > 40 minut před koncem chmelovaru
150 g Bavaria Mandarina > Na konci chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

11° pro 520 litrů mladin

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 22 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C

Receptura pro 1000-litrový Braumeister

Ingredience

1100 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
184 kg vídeňského sladu
16 kg karamelového sladu
10 kg pšeničného sladu
500 g chmele Perle (9,8% alfa)
600 g chmele Bavaria Mandarina (10%)
5 balení kvasnic Safale US-05

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
38 ° C> Začátek rmutování
52 ° C> 0 min
62 ° C> 40 min
72 ° C> 25 min
78 ° C> 10 min
Chmelovar > 75 min

Chmelení

500 g Perle > 65 minut před koncem chmelovaru
300 g Bavaria Mandarina > 40 minut před koncem chmelovaru
300 g Bavaria Mandarina > Na konci chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

11° pro 1040 litrů mladiny

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 22 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C

Další recepty

Mnoho dalších receptů od ostatních pivovarníků naleznete v naší aplikaci MySpeidel.