Receptura pro výrobu piva Wheat beer 38°
(Weizenbier / Wheat beer / Pšeničné pivo polotmavé 38°)
Receptury pro 10-litrový,
20-litrový a 50-litrový Braumeister
Receptura pro 10-litrový Braumeister
Ingredience
12 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
1,1 kg pšeničného sladu
1,1 kg vídeňského/plzeňského sladu 50/50
0,2 kg karamelového sladu
7 g chmele Tettnang (4,8 % alfa)
2 g chmele Perle (10 % alfa)
3 g chmele Cascade (5 % alfa) nebo Simcoe (12% alfa)
½ balení kvasnic Safbrew WB06
Varný postup
MASH PROGRAM (Rmutování)
38 ° C> Začátek rmutování
52 ° C> 0 min
62 ° C> 30 min
72 ° C> 40 min
78 ° C> 10 min
Chmelovar > 80 min
Chmelení
7 g chmele Tettnang > 70 minut před koncem chmelovaru
2 g chmele Perle > 40 minut před koncem chmelovaru
3 g chmele Cascade nebo Simcoe > na konci chmelovaru
Stupňovitost piva (EPM)
12° pro 11 litrů mladiny
Hlavní kvašení
Teplota kvašení cca 22 ° C
Dozrávání piva – ležení
2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C
Receptura pro 20-litrový Braumeister
Ingredience
23 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
2,0 kg pšeničného sladu
2,0 kg vídeňského/plzeňského sladu 50/50
0,5 kg karamelového sladu
15 g chmele Tettnang (4,8 % alfa)
5 g chmele Perle (10 % alfa)
5 g chmele Cascade (5 % alfa) nebo Simcoe (12% alfa)
1 balení kvasnic Safbrew WB06
Varný postup
MASH PROGRAM (Rmutování)
38 ° C> Začátek rmutování
52 ° C> 0 min
62 ° C> 30 min
72 ° C> 40 min
78 ° C> 10 min
Chmelovar > 80 min
Chmelení
15 g chmele Tettnang > 70 minut před koncem chmelovaru
5 g chmele Perle > 40 minut před koncem chmelovaru
5 g chmele Cascade nebo Simcoe > na konci chmelovaru
Stupňovitost piva (EPM)
12° pro 21 litrů mladiny
Hlavní kvašení
Teplota kvašení cca 22 ° C
Dozrávání piva – ležení
2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C
Receptura pro 50-litrový Braumeister
Ingredience
55 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
5,0 kg pšeničného sladu
5,0 kg vídeňského/plzeňského sladu 50/50
1,0 kg karamelového sladu
38 g chmele Tettnang (4,8 % alfa)
12 g chmele Perle (10 % alfa)
12 g chmele Cascade (5 % alfa) nebo Simcoe (12% alfa)
1 balení kvasnic Safbrew WB06
Varný postup
MASH PROGRAM (Rmutování)
38 ° C> Začátek rmutování
52 ° C> 0 min
62 ° C> 30 min
72 ° C> 40 min
78 ° C> 10 min
Chmelovar > 80 min
Chmelení
38 g chmele Tettnang > 70 minut před koncem chmelovaru
12 g chmele Perle > 40 minut před koncem chmelovaru
12 g chmele Cascade nebo Simcoe > na konci chmelovaru
Stupňovitost piva (EPM)
12° pro 52 litrů mladiny
Hlavní kvašení
Teplota kvašení cca 22 ° C
Dozrávání piva – ležení
2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C
Receptury pro 200-litrový, 500-litrový
a 1000-litrový Braumeister
Receptura pro 200-litrový Braumeister
Ingredience
230 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
20 kg pšeničného sladu
17 kg vídeňského/plzeňského sladu 50/50
3,0 kg karamelového sladu
160 g chmele Tettnang (4,8 % alfa)
40 g chmele Perle (10 % alfa)
40 g chmele Cascade (5 % alfa) nebo Simcoe (12% alfa)
2 balení kvasnic Safbrew WB06
Varný postup
MASH PROGRAM (Rmutování)
38 ° C> Začátek rmutování
52 ° C> 0 min
62 ° C> 30 min
72 ° C> 40 min
78 ° C> 10 min
Chmelovar > 80 min
Chmelení
160 g chmele Tettnang > 70 minut před koncem chmelovaru
40 g chmele Perle > 40 minut před koncem chmelovaru
40 g chmele Cascade nebo Simcoe > na konci chmelovaru
Stupňovitost piva (EPM)
12° pro 210 litrů mladiny
Hlavní kvašení
Teplota kvašení cca 22 ° C
Dozrávání piva – ležení
2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C
Receptura pro 500-litrový Braumeister
Ingredience
550 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
46 kg pšeničného sladu
46 kg vídeňského/plzeňského sladu 50/50
8,0 kg karamelového sladu
380 g chmele Tettnang (4,8 % alfa)
120 g chmele Perle (10 % alfa)
120 g chmele Cascade (5 % alfa) nebo Simcoe (12% alfa)
3 balení kvasnic Safbrew WB06
Varný postup
MASH PROGRAM (Rmutování)
38 ° C> Začátek rmutování
52 ° C> 0 min
62 ° C> 30 min
72 ° C> 40 min
78 ° C> 10 min
Chmelovar > 80 min
Chmelení
380 g chmele Tettnang > 70 minut před koncem chmelovaru
120 g chmele Perle > 40 minut před koncem chmelovaru
120 g chmele Cascade nebo Simcoe > na konci chmelovaru
Stupňovitost piva (EPM)
12° pro 520 litrů mladiny
Hlavní kvašení
Teplota kvašení cca 22 ° C
Dozrávání piva – ležení
2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C
Receptura pro 1000-litrový Braumeister
Ingredience
1100 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
92 kg pšeničného sladu
92 kg vídeňského/plzeňského sladu 50/50
16 kg karamelového sladu
760 g chmele Tettnang (4,8 % alfa)
240 g chmele Perle (10 % alfa)
240 g chmele Cascade (5 % alfa) nebo Simcoe (12% alfa)
5 balení kvasnic Safbrew WB06
Varný postup
MASH PROGRAM (Rmutování)
38 ° C> Začátek rmutování
52 ° C> 0 min
62 ° C> 30 min
72 ° C> 40 min
78 ° C> 10 min
Chmelovar > 80 min
Chmelení
760 g chmele Tettnang > 70 minut před koncem chmelovaru
240 g chmele Perle > 40 minut před koncem chmelovaru
240 g chmele Cascade nebo Simcoe > na konci chmelovaru
Stupňovitost piva (EPM)
12° pro 1040 litrů mladiny
Hlavní kvašení
Teplota kvašení cca 22 ° C
Dozrávání piva – ležení
2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C
Další recepty
Mnoho dalších receptů od ostatních pivovarníků naleznete v naší aplikaci MySpeidel.