Receptura pro výrobu piva Wheat beer 38°

(Weizenbier / Wheat beer / Pšeničné pivo polotmavé 38°)

Receptury pro 10-litrový,
20-litrový a 50-litrový Braumeister

Receptura pro 10-litrový Braumeister

Ingredience

12 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
1,1 kg pšeničného sladu
1,1 kg vídeňského/plzeňského sladu 50/50
0,2 kg karamelového sladu
7 g chmele Tettnang (4,8 % alfa)
2 g chmele Perle (10 % alfa)
3 g chmele Cascade (5 % alfa) nebo Simcoe (12% alfa)
½ balení kvasnic Safbrew WB06

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
38 ° C> Začátek rmutování
52 ° C> 0 min
62 ° C> 30 min
72 ° C> 40 min
78 ° C> 10 min
Chmelovar > 80 min

Chmelení

7 g chmele Tettnang > 70 minut před koncem chmelovaru
2 g chmele Perle > 40 minut před koncem chmelovaru
3 g chmele Cascade nebo Simcoe > na konci chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

12° pro 11 litrů mladiny

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 22 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C

Receptura pro 20-litrový Braumeister

Ingredience

23 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
2,0 kg pšeničného sladu
2,0 kg vídeňského/plzeňského sladu 50/50
0,5 kg karamelového sladu
15 g chmele Tettnang (4,8 % alfa)
5 g chmele Perle (10 % alfa)
5 g chmele Cascade (5 % alfa) nebo Simcoe (12% alfa)
1 balení kvasnic Safbrew WB06

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
38 ° C> Začátek rmutování
52 ° C> 0 min
62 ° C> 30 min
72 ° C> 40 min
78 ° C> 10 min
Chmelovar > 80 min

Chmelení

15 g chmele Tettnang > 70 minut před koncem chmelovaru
5 g chmele Perle > 40 minut před koncem chmelovaru
5 g chmele Cascade nebo Simcoe > na konci chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

12° pro 21 litrů mladiny

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 22 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C

Receptura pro 50-litrový Braumeister

Ingredience

55 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
5,0 kg pšeničného sladu
5,0 kg vídeňského/plzeňského sladu 50/50
1,0 kg karamelového sladu
38 g chmele Tettnang (4,8 % alfa)
12 g chmele Perle (10 % alfa)
12 g chmele Cascade (5 % alfa) nebo Simcoe (12% alfa)
1 balení kvasnic Safbrew WB06

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
38 ° C> Začátek rmutování
52 ° C> 0 min
62 ° C> 30 min
72 ° C> 40 min
78 ° C> 10 min
Chmelovar > 80 min

Chmelení

38 g chmele Tettnang > 70 minut před koncem chmelovaru
12 g chmele Perle > 40 minut před koncem chmelovaru
12 g chmele Cascade nebo Simcoe > na konci chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

12° pro 52 litrů mladiny

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 22 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C

Receptury pro 200-litrový, 500-litrový
a 1000-litrový Braumeister

Receptura pro 200-litrový Braumeister

Ingredience

230 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
20 kg pšeničného sladu
17 kg vídeňského/plzeňského sladu 50/50
3,0 kg karamelového sladu
160 g chmele Tettnang (4,8 % alfa)
40 g chmele Perle (10 % alfa)
40 g chmele Cascade (5 % alfa) nebo Simcoe (12% alfa)
2 balení kvasnic Safbrew WB06

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
38 ° C> Začátek rmutování
52 ° C> 0 min
62 ° C> 30 min
72 ° C> 40 min
78 ° C> 10 min
Chmelovar > 80 min

Chmelení

160 g chmele Tettnang > 70 minut před koncem chmelovaru
40 g chmele Perle > 40 minut před koncem chmelovaru
40 g chmele Cascade nebo Simcoe > na konci chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

12° pro 210 litrů mladiny

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 22 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C

Receptura pro 500-litrový Braumeister

Ingredience

550 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
46 kg pšeničného sladu
46 kg vídeňského/plzeňského sladu 50/50
8,0 kg karamelového sladu
380 g chmele Tettnang (4,8 % alfa)
120 g chmele Perle (10 % alfa)
120 g chmele Cascade (5 % alfa) nebo Simcoe (12% alfa)
3 balení kvasnic Safbrew WB06

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
38 ° C> Začátek rmutování
52 ° C> 0 min
62 ° C> 30 min
72 ° C> 40 min
78 ° C> 10 min
Chmelovar > 80 min

Chmelení

380 g chmele Tettnang > 70 minut před koncem chmelovaru
120 g chmele Perle > 40 minut před koncem chmelovaru
120 g chmele Cascade nebo Simcoe > na konci chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

12° pro 520 litrů mladiny

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 22 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C

Receptura pro 1000-litrový Braumeister

Ingredience

1100 l Vystírací voda plus voda použitá pro scezování
92 kg pšeničného sladu
92 kg vídeňského/plzeňského sladu 50/50
16 kg karamelového sladu
760 g chmele Tettnang (4,8 % alfa)
240 g chmele Perle (10 % alfa)
240 g chmele Cascade (5 % alfa) nebo Simcoe (12% alfa)
5 balení kvasnic Safbrew WB06

Varný postup

MASH PROGRAM (Rmutování)
38 ° C> Začátek rmutování
52 ° C> 0 min
62 ° C> 30 min
72 ° C> 40 min
78 ° C> 10 min
Chmelovar > 80 min

Chmelení

760 g chmele Tettnang > 70 minut před koncem chmelovaru
240 g chmele Perle > 40 minut před koncem chmelovaru
240 g chmele Cascade nebo Simcoe > na konci chmelovaru

Stupňovitost piva (EPM)

12° pro 1040 litrů mladiny

Hlavní kvašení

Teplota kvašení cca 22 ° C

Dozrávání piva – ležení

2-3 dny při pokojové teplotě a následně 2-3 týdny v chladničce při 5 ° C

Další recepty

Mnoho dalších receptů od ostatních pivovarníků naleznete v naší aplikaci MySpeidel.